Glädje, lycka och irritation..

En onsdag som denna, helt normalt inget märktvärdigt mer än att jag fått jobba lite då det verkligen behövs lite hjälp på kontoret. Inte lika roligt då morgonen var mer åt - "Ja tack gärna, jag sover lite längre och myser med min familj i sängen." Hellre det än att jobba men självklart så flyter jobbet på bra mycket bättre när man är två som hjälps åt.
 
Ja dagen utöver har varit bra, självklart har man saknat sin lilla familj. Men det gör jag varje gång jag är borta från dem.
 
Irritaterad som man blir när den hyresvärden man har förstahandskontraktet hos inte ger en några svar på vad som händer med det fortsatta andrahandskontraktet jag skrivit med min hyresgäst. Jag vet redan att man enbart får hyra ut max 1 år om man provbor med sambo. Det tidigare kontraktet går ut den 31:a mars.. Så får jag inget svar är det löpande hyra som gäler vart eftersom, men jag tycker det vore bra om man hör av sig rätt så snart så man slipper få panik i slutstunden då jag tvingas flytta tillbaka och måste "kasta" ut mina andrahandshyresgäster. Allmänt dåligt, rent krasst. Där är den främsta irritationen som uppstått idag.
Utöver allt detta har det varit en väldigt bra dag. Bäst av allt är att få komma hem till familjen, nu väntas det lite besök av sambons vän och han är just i skrivande stund och möter honom gåendes med hundarna.
 
Hoppas ni får en fortsatt trevlig kväll, för det mina kära. Det tänker jag ha.
 
/ Jennie K. Eli
 
P.S, bjuder på en bild på våra tjejer, (varning för "demonögon"). Det behövs lite extra liv här inne förutom all text.
 
    
 
 
 

Måndagar med sjukskrivning

Tycker ni att det känns som att tiden går något långsammare under en sjukskrivning och främst under måndagar?
 
En måndag med sjukskrivning för mig känns väldigt långsam, notera "väldigt långsam". Inte mycket som händer och sker. Man sitter gärna och planerar dagarna fram över och hoppas på att allt flyter som det ska men självklart är det något som hela tiden saknas att göras.
 
Med tanke på att jag inte får lyfta något jätte tungt ännu så har min förrådsrensning skjutits upp många gånger och väldigt ofta. Jag behöver hjälp av min sambo att lyfta ur grejerna från förrådet till garaget för att kunna sortera ut saker jag inte behöver eller har någon användning för. Och därför behöver jag verkligen hjälp, att rensa bort saker man inte har någon användning av. Det är lite svårt men måste göras.
Med denna förrådsrensing så har jag valt livet att bli minimalism, att bara ha saker jag faktiskt använder mig utav inte mer utan mindre.
 
Dagens samhälle är verkligen skapat efter materiella ting. Vem som har mest saker, att jämföra med andra individer. Vem är lycklig på sådana saker? Jag känner att lycka för mig är det jag kan tillbringa med min familj. Tid som så länge saknas på grund av saker jag inte kan få bort ur mitt liv. Det tar tid och kräver en hel del energi.
 
Jag har läst mycket runt omkring på olika bloggar och övrigt, jag hittar en blogg som ger mig väldigt mycket inspiration till vad det innebär att bli minimalism. Länk dit hittar hittar ni under "Länkar", Minimalistinnan.
 
Nu har man fått tiden att flyta på lite granna med en långpromenad med grundlig träning för våra små tjejer. Lite inkallningsträning och uppmärksamhetsträning. Viktiga delar för en hund i alla åldrar. Visst det tar sin tid innan man lär sig något, men lite träning varje dag ger sig ett slutresultat. Det får ta tid, jag har inte bråttom. Dem är ännu unga och har fortfarande mycket att lära.
 
Nu ska man nog sätta sig en stund och äta lite, sen bär det av ut till förrådet för att börja rensa om sambon ger med sig. Han har ju redan startat sin rensning av sitt "förråd" i garaget. Vilket är postivtivt för honom, det är bara jag kvar. Jag har mest grejer.. Oerhört mycket grejer och man undrar faktiskt hur allt kom in i ens liv. Det är verkligen dags att rensa.
 
Hoppas ni har får en fortsatt trevlig eftermiddag/kväll, det skall åtminstone jag försöka ha. Med ett gott avslut om en film eller serie innan det bär av mot de vardagliga rutinerna, jobba.
 
/ Jennie K. Eli

Sjukskrivningsdag nio

God kväll!
 
Inne i nionde sjukskrivningsdagen så har denna dag varit lite halvdan. Tråkig rättare sagt, först och främst det där med sömn. Att vilja få en ordentlig sömn är praktiskt taget omöjligt då jag måste ligga på rygg med huvudet i högre höjd och kudde under knäna för att inte sträcka ut såret. Ja så sömnen i sig är ju allt diskuterbar. Nog om det. Sambon skulle dessutom jobba idag, snöjour fast dagtid. Bra förvisso att han får jobba nackdelen för honom är att han inte heller hinner få sömnen i pli då han väldigt lätt stressar upp sig inför kommande arbetsdag. Väldigt jobbigt att se han må dåligt för den saken. Så det lider jag med honom.
 
Under dagen när sambon jobbade så kan jag inte göra så mycket mer än att vila och röra på mig med måtta, ingen hårdträning direkt. Med hundarna mina blir det svårt att kunna gå ut och gå ordentligt då dem gärna drar lite extra i kopplet så jag tackar och bockar för all hjälp jag får av mina svärföräldrar nu när jag är hemma. Men jag känner samtidigt en stor ångest över att jag inte kan göra det själv, såklart.
 
Ja dagen går långsamt som vanligt inte mycket mer än det. Lite extra yr och lite mer smärtor har uppkommit under dagens gång vilket har varit väldigt obehagligt. Men nu börjar det släppa lite i alla fall. Hoppas på en lite bättre sömn denna natt, skulle vara så skönt.
 
Nu till kvällskviten har jag varit i Mall of Scandinavia och en vän, nämner inga specifika namn med respekt såklart. Var mycket trevligt, få komma ut lite granna är alltid skönt och det där lilla extra med ett socialt sammanhang bakom är alltid trevligt. Skratt och mycket babbel, är alltid trevligt över en fika. Men tiden springer iväg så jag var tvungen att åka hem, har en spruta (Innohep, motverkande för blodpropp) som jag måste ta en specifik tid.
 
Ja nu väntas det mer än väl lite hemmamys med sambon och våra tjejer och självklart så längtar jag mer än väl till en god natts sömn. Om jag får detta såklart, för imorgon inväntas det en förrådsrensning av mina grejer. Ibland är det skönt att sälja av lite saker man inte använder eller känner ett behov av. Så en större rensning skall göras, dock kan jag bara göra detta om sambon är med. Man får ju inte lyfa tungt efter en sådan operation som denna. Eller snarare det är ju väldigt generellt för alla former av operationer.
 
Jag hoppas ni får en fortsatt trevlig kväll, för det tänker i alla fall jag satsa på.
 
/ Jennie K. Eli
Visa fler inlägg