Vad jag genomgått..

Jag tänkte berätta lite för er om vad jag hittills har gått igenom gällande min kommande Gastric Sleeve-operation.
Jag bestämde mig i årskiftet att jag ville göra detta. Förändra mitt liv till det lite bättre.
 
Januari - Var jag till min vårdcentral där jag bor och diskuterade med min husläkare om att jag ville göra detta. Vi skrev ihop en remiss som sedan skulle skickas till Capio S:t Görans sjukhus. När den var skriven så var det klart för stunden, då var det bara att invänta svar om ett möte med en läkare på S:t Görnas.
Det tog mins en måndad innan jag fick ett svar om en tid så jag tänkte att jag ringer till S:t Görans och frågar hur det ligger till. Då förklarade dem att dem hade skickat tillbaka remissen igen till min husläkare, dem ville att den skulle kompletteras något.
Ringde om detta i februari och fick en vecka senare komplettera remissen med husläkaren. Efter att det hade gjorts fick jag ett brev efter 3 dagar om att jag hade ett bokat möte i mars. Mitten av mars.
Så i mars då när mötet med läkaren Dr. Edlund var så diskuterade vi något om detta. Lite allt i allo om vad som skulle ske.
Jag fick inte operationen direkt så utan dem ville att jag skulle gå kostspåret för att dels också bevisa att jag är villig att förändra mitt liv. Det är ett stort steg att göra. Nog att jag vart lite besviken på svaret så genomförde jag detta. Men innan det här kostspåret skulle starta så skulle jag träffa en teraput och en dietist så att dem kunde diskutera vidare med en läkare och kirurgen.
Då var det avklarat, jag skulle gå kostspåret. Fick ett nytt möte bokat runt april-maj månad för att diskutera det jag skulle göra med kostspåret. Villket innebar att jag skulle köra 2 veckor med en strikt pulverdiet och därefter sakta men säkert trappa upp från dieten til lvanlig mat men då 6 gånger om dagen.
Äta lite men ofta. Det var tufft i starten. Men under de första veckorna gick jag ner 5,4 kg på pulverdieten. Sen gick jag ner lite till med deras upptrappning.
Detta höll på fram till juni-juli månad. Jag fick kämpa mycket för att vikten skulle hålla sig nere. Då jag tidigare haft extremt svårt att gå ner i vikt. Allt stannade på max 6 kg viktnedgång. Det var tufft.
Augusti fick jag köra pulverdiet igen i 2 veckor. Gick då ner ca 4 kg. Så något mindre än första gången.
Med tiden fram tills dess så skulle jag bara fortsätta med samma bana hela tiden fram tills nästa möte med dietisten. 
När jag kom tillbaka till dietisten i september så hade jag gått ner ytterligare 1,5 kg med vanlig kost 6 gånger om dagen.
Ett obligatoriskt informationsmöte fick jag gå på där jag dessutom fick lite mer information om hur allt skulle gå till. Sjukskrivning i 4 veckor. Tufft i starten med flytande mat 8 gånger om dagen första veckan efter operationen osv. Det var mycket information. Är bara förvånad att jag kommer ihåg så mycket ännu.
Dem pratade även skillnaderna mellan Gastric Bypass och Gastric Sleeve. Det var lite skillnader mellan dem. Vart relativt förvånad när jag fick höra om det.
Efter det obligatoriska mötet så hade jag fått ett brev hem om att jag skulle träffa kirurgen i början av oktober. Så i början av oktober då så åkte jag och min pappa som stöd till kirurgen för att disskutera om jag får operationen eller ej.
Men dem framsteg som jag hade gjort med kostspåret så fick jag operationen.
Men det rekommenderades att jag skulle göra Gastric Sleeve. Jag hade inga andra invändningar om detta så jag tackade ja till detta. För rekommendationens skull av mitt höga BMI och min unga ålder så var dem bättre. Och har då en bättre chans vid yngre ålder att då också kunna behålla alla organen som dem är utan en större förändring.
Så jag fick det bokat, den 2:a november så är jag bokad för operation. Den 13:e oktober som då vid det här laget redan har varit var jag och träffade en fysioteraput (sjukgymnast) och en dietist för att diskutera dels framtida träningar och vardagsmotioner. Jag har ju hund så jag är ute och minst 4 timmer per dag. Så vardagsmotionen var inga problem. Det jag skall fundera över det är hur jag vill göra med träningen. Vad jag skall göra för att bygga upp musklerna igen. Så det måste jag tänka igenom noga.
Dietisten och jag disskuterade det vanliga som jag gått igenom tidigare. Men denna gång var det inte den första dietisen jag träffat nu var det en annan. Så vi gick igenom om vad jag skulle göra för att komma framåt det var ju då att främst köra 2 veckors pulverdiet innan op. För att minska fettvävnader runt om organen. Det är förståeligt det då kirurgen skall kunna genomföra en så felfri op som möjligt så är detta ett måste.
Så den 19:e oktober skall jag starta pulverdieten igen och den 28:e oktober skall jag träffa en narkosläkare, ta lite blodprover och disskutera övriga saker som är viktigt med detta. Och då får jag även veta mer om den ungefärliga tiden jag skall opereras den 2:a november. Jag är så nervös!
 
Det var allt för denna gång. Vart mycket text, men jag har gått igenom väldigt mycket för att få detta och jag kan inte vara mer än lycklig för att jag fått denna chans.
 
/ Jennie & Lea